Bio strava
Bio recepty
Pomerančový koktejl s banány
Budete potřebovat pouze banány, ovesný nápoj, pomerančovou šťávu a med.
Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Ingredience:
2 malé banány
300 ml ovesného nápoje
150 ml pomerančové šťávy
lžička medu
Postup:
Oloupané banány pokrájejte na kousky a spolu s ovesným nápojem, pomerančovou šťávou a medem rozmixujte. Nalijte do sklenic a podávejte chlazené.
Cizrnový salát se zakysanou smetanou
Receptů na dobré saláty není nikdy dost, dnes to bude cizrnový salát se zakysanou smetanou.
Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Cizrnový salát se zakysanou smetanou
Ingredience:
300 g cizrny
150 g salátové okurky
1 paprika
1 cibule
1 zakysaná smetana
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Návod k přípravě: Zeleninu nakrájíme na menší kousky, cibuli na kostičky. Smetanu smícháme s česnekem, solí a pepřem. Uvařenou a okapanou cizrnu přidáme k nakrájené zelenině, promícháme a zalijeme připraveným dresingem. Dáme vychladit do lednice a na talíři pak dozdobíme pažitkou.
Zelný salát s jogurtem
V dnešních bio receptech budeme připravovat zelný salát s jogurtem.
Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Zelný salát s jogurtem
Ingredience:
sáček kysaného zelí
150 g strouhaného sýra
100g pórku
4 lžíce bílého jogurtu
pepř
Návod k přípravě: Zelí překrájíme, přidáme strouhaný sýr a pokrájený pórek. Vmícháme bílý jogurt, ochutíme pepřem, případně přisolíme.
Tofu směs na těstoviny
Máme doma dobré bio celozrnné těstoviny, ale nevíte, co na ně?
Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě (sůl seženete v nerafinované podobě).
Tofu směs na těstoviny
Ingredience:
70 g tofu
kečup
cibule
olivový olej
sůl
2 stroužky česneku
bazalka
Návod k přípravě: Tofu pokrájíme na menší kostičky, dáme na rozpálený olej, přidáme pokrájenou cibuli, chvíli podusíme, pak přidáme kečup, podlijeme trochou vody, podusíme, ochutíme majoránkou, sójovou omáčkou, česnekem, bazalkou a směs je hotová.
Banány se sójovou šlehačkou
Rychlovka pro návštěvu nebo jen tak pro radost- banány se sójovou šlehačkou.
Biopotraviny jsou produktem ekologického zemědělství, což je hospodaření s kladným vztahem ke zvířatům, půdě, rostlinám a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek, což umožní produkci vysoce hodnotných a kvalitních potravin. Na počátku ekologického hospodaření stojí zdravá půda, které se dosahuje organickým hnojením, různorodými osevními postupy, šetrným zpracováním, hnojením půdy nikoliv rostlin, střídáním plodin na poli, mechanickém odstraňování plevele. Na dodržování zásad ekologického zemědělství dohlíží nevládní organizace KEZ- Kontrola ekologického zemědělství. Certifikované biopotraviny jsou označené grafickým znakem BIO (případně jeho schválenými modifikacemi) s nápisem “Produkt ekologického zemědělství”, což zaručuje, že produkty byly kontrolovány od výrobce až ke spotřebiteli.
Všechny ingredience používané k přípravě pokrmů v rubrice Bio recepty jsou k dostání v bio kvalitě.
Ingredience:
2 banány
250 ml sójové šlehačky
lžička medu
lžička kakaa
oříšky
mandle
Postup:
Banány překrojíme podélně a dáme na talíř. Sójovou šlehačku rozmícháme se lžičkou medu a lžičkou kakaa a přelijeme přes banány. Okraje talíře dozdobíme kakaem a vše posypeme posekanými oříšky a mandlemi.